top of page
BMO06033_edt.jpg
Bjørnar Morønning (f. 1995)

Bjørnar Morønning kommer fra Drevsjø og startet fotografikarrieren som boligfotograf i Trysil og Engerdal i 2012, før han i 2019 uteksaminerte fra fotofagskolen Bilder Nordic i Oslo. I løpet av sitt tre års opphold i Oslo, hentet han fotojournalistisk erfaring fra VårtOslo og Josimar. Han flyttet til Bergen i 2020 for å jobbe med direktesendt sport for NEP og Monday Productions.

 

Parallelt med frilansoppdragene begynte han på bachelor i journalistikk ved Universitetet i Bergen i 2021. Siden da har Morønning jobbet som fotojournalist for NTB og Khrono, og som podkastansvarlig og journalist for Åsane Tidende. I slutten av 2022 begynte han som fotojournalist for TV 2.

Han har jobbet med fotodokumentarer gjennom fotofagskolen i Oslo. Men i 2022 ble han invitert, sammen med 20 fotografer verden over, til å delta på mesterkurs i Frankrike i regi av VII Photo Agency. I dette kurset veileder det amerikanske fotobyrået fotografene gjennom en fotodokumentar, som blir første langvarige fotoprosjektet til Bjørnar Morønning.

"Favorittprosjektene mine handler om minimalisme i sin videste betydning. Med færre eiendeler tar vi bedre vare på og setter pris på det vi har. Bonus: kloden lever litt lengre. I tillegg handler minimalisme for meg om å dyrke de viktige forholdene i livet. Å bruke tiden sin på det som gir mening, med de som er viktige for oss, og gjerne er til nytte for de som trenger oss.

Når jeg tar bilder eller skriver en sak er jeg derfor opptatt av de menneskelige relasjonene og gi en ærlig beskrivelse av verden rundt oss. Jeg er hellig overbevist om at verden ikke er svart-hvitt og stereotypisk. Mitt mål er å gjøre samfunnet mer opplyst, engasjert og mindre fordomsfullt."

CV

Arbeidserfaring

2022 - i dag

2017 - i dag

2021 - 2022

2017 - 2020

TV 2 - fotojournalist (vikariat)

 

Media Morønning - fotograf (frilans)

Åsane Tidende - podkastansvarlig, journalist og fotograf

VårtOslo - fotograf (frivillig)

Utdanning

2021 - i dag

2017 - 2019

Universitetet i Bergen - bachelor i journalistikk

Bilder Nordic School of Photography - fagutdannet fotograf

bottom of page